Cameron Highlands 2nd Trip!

Pada 2 and 3 february 2013, me and my BIG family ( nenek pilah, nenek atuk lenggeng, family ciknana+ my family) telah berangkat ke cameron highlands! Sebelum tu, hari jumaat uya amik nenek pilah kat rumah cik pija. dalam maghrib tu, nenek P pun sampai puncak alam 🙂

Esoknya,pukul 8 pagi bertolak…aman nas bangun lambat hoh aman penat keje (restoren+kumon) kerja macam gile kluar pagi balik tgh malam ish3. then breakfast kat RnR Rawang..ramai punye orang kat situ,,tapi nasib baik ade satu tempat kosong betol2 special untuk kitorang

819173_533722726662489_1139826436_o

Pastu teruskan perjalanan..stop kat RnR Tapah pulak..tunggu Ciknana and famili..nenek atuk lenggeng pun ikut ciknana sekali..dalam 40minit camtu kot..cik nana pun sampai

antara aktiviti yg dilakukan dalam keboringan xD

iDSC_0242 DSC_0240 DSC_0236 DSC_0249

then lalalala ciknana sampai..terus kami menuju ke tanah tinggi cameron! Dalam pukul 2 lebih sampai..lunch kat kedai kawan balal (melor)..balal n man da sampai pagi2 lagi.

DSC_0272 DSC_0280

then..time to check in! century pines resort..memang lawa… 4 star gua kasi!

ni masa tengah tunggu uya setel kan check in

DSC_0303 DSC_0305 DSC_0317DSC_0316

lepas check in, sume orang pegi solat..rehat2 baring2 lentang2..

DSC_0348 DSC_0351 DSC_0358 DSC_0363 DSC_0365 DSC_0377 DSC_0380DSC_0348

then pukul 5 camtu kuar.. before nak bertolak,,apo laei camwhore la dulu ye dok

DSC_0383 DSC_0386 DSC_0399 DSC_0406

then pegi bharat teh..umi uya ciknana pakcik bakar sume turun meredahi celah2 daun2 teh..yg lain stay kat atas hehe sebab kat sini tanah die susah sikit nak panjat..kalau silap sikit abeslah terpeleot. tapi setakat ni tak pernah nampak lagi orang tepeleot tegolek tesungkur ke lembah hina bolum penah laei..bharat teh lawa..tapi tak selawa boh teh punye ladang. sampai2 je,,terus pekena teh dulu.

DSC_0453 2013-02-02 17.54.11 HDR

pastu tedeng! sume orang excited nak turun kat ladang teh

DSC_0456 DSC_0458 DSC_0460 DSC_0461DSC_0467 DSC_0469 DSC_0477 DSC_0480

tup tup batery dslr dah abes..tu yo la gamba yg sempat amik masa ni..lepas dah puas ‘memetik2 teh’, kitorang pegi kat ladang strawberry, tapi kitorang sampai dalam pukul 6.55 pm..kedai tu plak tutup pukul 7 kahkahkah,,tapi ada lagi orang dalam tu, kitorang pun masuk je.tak petik strawberry sebab masa terhad..just beli2 straawberry coklat..n makan eskem strawberry kat situ.memang ummph!

then kami pun menuju ke tanah rata, nak cari port dinner, tapi alahai jem nak mampus..kete berjuta2 macam ada pesta..last2 langsung tak dapat parking. nasib baik kawan balal melor tu ade,,so makan dinner kat tempat dia..tu pun makanan terhad haha ada mee goreng dengan nasi goreng ayam je. bedal je kitorang..sedap gak pun 😄

malam tu, sume orang dah penat. balik hotel sume terus tido. umi uya nenek tido satu katil. balal balik ke hotel bajet nye ..kow loon hotel kalau tak silap kehkehkeh. aku pulak stay kat lobby,duk bawah pokok meng online sampai pukul 12 lebih. ada orang lepak2 kat bawah tu gak so takde la takut sangat.

keesokannya, uya n nenek P pegi breakfast kat hotel restoren, sama dengan nenek atuk L. aku balal n man pulak wat shooting sementara sume orang kemas2 barang nak check out.

DSC_0489 DSC_0497 DSC_0500 DSC_0527sume  dah siap2 akhirnya..bye2 century pines!!! memang terbaek!!!

DSC_0547 DSC_0549 DSC_0551 DSC_0557 DSC_0536 DSC_0560 DSC_0561DSC_0533lepastu terus p pasar malam/pagi kat brinchang..yg punye lah jammed nak giler malam semalam tu, tapi pagi ni lenggang je..so ape laei! sume orang2 dewasa shopping bagai nak rak..fokus kat satu kedai je plak tu. untung giler ciner apek tu bisnes

DSC_0565 DSC_0569 DSC_0570 DSC_0572 DSC_0577 DSC_0580 DSC_0583 DSC_0587 DSC_0592 DSC_0593penuh abis kete dengan sayur2 jagung2 strawberry2..lepas tu menuju ke pasar kee farm plak. shopping round 2!

DSC_0595 DSC_0601 DSC_0604 DSC_0606 DSC_0615 DSC_0620 DSC_0623DSC_0624

pastu dah puas shopping..kita ke ladang teh BOH yang sangat incredibly amazing wonderful tahap gaban. sume orang terpaku dek keindahan ciptaan Allah Subhanahuwataala.. MashaAllah!

2013-02-03 12.10.30 DSC_0640 DSC_0644 DSC_0651 DSC_0658 DSC_0677 DSC_0686 DSC_0689 DSC_0704 DSC_0710 DSC_0713 DSC_0723 DSC_0728 DSC_0738Maka tamat lah percutian kami..dalam tengah hari tu, kitorang lunch kat rumah kawan balal si petai2! tak sangka betul hehe! rumah die kat perak..batu gajah. satu family kitorang die jamu.memang terbaekkk siap ade truffle, karipap, pudding as desserts!

2013-02-03 15.03.27 2013-02-03 15.03.08 2013-02-03 15.05.56 2013-02-03 15.06.20Then kenyang..teruskan perjalanan ke rumah rehat Tapah..kat sana sume semayang..and time to say goodbye sob sob sob. nadia sempat tanya kat cik nana ‘Mama boleh tak adik tinggal kat rumah kak wana?’ nisa pulak..”kak wana tinggal lah kat rumah nisa” wawaa rindunye kat korang hehe kanak2 paling comel di alam semesta adalah anak2 cik nana hahaha

2013-02-03 17.42.44 HDR

One of the best holiday I’ve ever had!! Love sume orang sangat2 muah!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s