2nd day in Seoul – Namsan Tower!

hari kedua, kami  plan nak ke Namsan Tower! lepas di research itu ini, pagi tu kami gerak dalam pukul 8 pagi, terus ke Itaewon sebab nak naik bas, bas ni akan terus straight ke Namsan Tower, tak payah nak naik kabel car, or hiking or etc hehe naik bus electric pulak tu. sedap je duduk dalam bus rasa macam tanak kuar haha

DSC_1187 DSC_1190 DSC_1188 DSC_1191 DSC_1192 DSC_1195 DSC_1199 DSC_1202 DSC_1206 DSC_1205

dalam 40 minit camtu, kami sampai ke Namsan Tower. bus tu stop kat perhentian bus kat hilir Namsan Mountain, sume kenderaan tak boleh naik atas, so kami kena perah tenaga sikit nak naik atas. sesampai kat situ, ape laei, sesi photoshoot ler. masa tu tak ramai lagi orang. so tempat tu kitorang conquer. best.. tengok pemandangan dari atas Seoul, nampak segala jenis bangunan.

DSC_1211 DSC_1218 DSC_1234

Kemudian, we start our journey! memanjat puncak Namsan! tengah2 jalan, ade pulak rombongan budak2 tadika dari thailand comel giler. sambil2 tunggu Umi ook, kitorang camwhore2 dulu haha

DSC_1236 DSC_1237 DSC_1239 DSC_1238 DSC_1241 DSC_1244 DSC_1247 DSC_1246 DSC_1249 DSC_1263 DSC_1270 DSC_1269 DSC_1272 DSC_1273

lepas umi dah selesai hihi kami teruskan perjalanan, umi jalan slow2 sebab tak larat haha ade checkpoint2 untuk umi stop and rest. uya nas aman pulak dah laju ke atas. sampai saja kat puncak Namsan, umi terus teruja excited sebab nampak bunga2 cantik. memang cantik sangat colourful gitu.

DSC_1279 DSC_1275 DSC_1283 DSC_1284 DSC_1294 DSC_1292 DSC_1299 DSC_1302 DSC_1304 DSC_1303 DSC_1305 DSC_1307

lepas tu, kami naik ke atas deck dia. wahhh super amazingly beautiful punye view kat situ. kalau malam2 mesti lagi cantik yang amat. kat atas deck tu, ada tempat ape ke nama tu lupa plak. yg lock2 love tu haha kat situ couple2 boleh la beli lock mangga tu then ukir nama diorang then lock kan kat keliling tu. memang dah banyak giler kat situ ade dalam berjuta kot! kira macam diorang dah declare diorang la. pastu one day nanti boleh datang balik kat situ nak unlock kan cinta diorang ececece

DSC_1316 DSC_1311 DSC_1321 DSC_1343 DSC_1327 DSC_1339 DSC_1323 DSC_1346

then kami masuk ke tempat souvenir diorang jual, comel2 sume tapi kami tak beli pun, membazir hahaha pastu kami menuju terus ke teddy bear museum! memang cuteness overload kat dalam ni!

DSC_1350 DSC_1348 DSC_1352DSC_1356 DSC_1363 DSC_1361

 

DSC_1366 DSC_1371 DSC_1376 DSC_1374 DSC_1380 DSC_1389 DSC_1392 DSC_1390 DSC_1396 DSC_1400 DSC_1423 DSC_1420 DSC_1427 DSC_1431 DSC_1443 DSC_1437 DSC_1444 DSC_1452

lepas dah selesai sume, kami jari jalan nak ke tempat cable car. nak turun dari Namsan Mointain wohoo!

Akhirnye jumpa jugak. tiket die 6000 won seorang. sebelum naik  tu, kami minum hot chocolate dulu hihiii tapi manis gler haha. then naik cable car! dalam tu boleh muat 20 orang . tapi masa kami naik, tak ramai orang, best giler. dalam 5-10 minit je perjalanan die. dapat tengok view seluruh Seoul. sangat cantik amazing menawan!

DSC_1457 DSC_1453 DSC_1458 DSC_1461 DSC_1468 DSC_1465 DSC_1473 DSC_1474

dah keluar dari cable car, kami nak cari tempat tunggu bus, tapi pusing2 tak jumpa pulak haha so kami stop dulu kat tempat ni, makan lunch dulu. nasi puteh and serunding! masa tu dah penat, so sume orang dah kelaparan tahap sdkjafakj selera je makan nasi serunding sampai licin. mula2 makan kat bawah ni, pastu nas ajak naik ataas pulak. tapi umi balal man separuh jalan je sebab tak larat hehe kitorang kat atas pulak bergumbira lalalala

DSC_1484 DSC_1483 DSC_1487 DSC_1489 DSC_1495 DSC_1492 DSC_1496 DSC_1502 DSC_1507 DSC_1505 DSC_1510

after dah selesai semua, still lagi dalam usaha nak cari bus stop, akhirnya wana nas pegi tanya kat info counter, rupanye kena turun gune Outdoor Elevator ni, pastu nanti akan jumpe bus stop. jeng jeng! tibe2 umi nak pegi ook dulu haha so kitorang teman umi dulu. cek kat tempat elevator tu, rupanya masa tu elevator tu out of service dammnn. jadi kami just jalan kaki turun bawah tu. best jugak sebab view yg sangat cantik kat situ. senang citer kat korea ni memang sume cantik giler giler.

DSC_1513 DSC_1521 DSC_1516 DSC_1522

sampai kat bus stop, cari bus nak ke Namdaemun, tapi tengok kat journey planner, macam jauh je bus tu kena jalan, so kami decide kami terus je jalan kaki around the area to find Namdaemun!

and to be surprised! jalan2 akhirnye jumpa gak Namdaemun, takdelah jauh mana dari Namsan Tower. Peh memang lucky tol kitorang hihi

DSC_1523 DSC_1527 DSC_1525 DSC_1528 DSC_1533 DSC_1536 DSC_1534 DSC_1539 DSC_1540 DSC_1549 DSC_1548 DSC_1550 DSC_1552 DSC_1555 DSC_1553 DSC_1560 DSC_1563 DSC_1566 DSC_1564 DSC_1569 DSC_1571 DSC_1576 DSC_1572 DSC_1577

Namdaemun memang besar giler. kawasan shopping die infinity kot. dari yg outdoor and indoor,memang tak sempat kami nak jelajah sume. umi beli kerongsang brooch banyakkk. dengan sudu2 aluminium korea, gelang tangan, anis beli cekak, aman beli tali leher 2 helai 5000 won.

DSC_1580 DSC_1584 DSC_1582 DSC_1588 DSC_1594 DSC_1600 DSC_1595 DSC_1603 DSC_1605 DSC_1608

sementara tunggu umi, wana nas anis aman pekena dulu cafe late 3000 won ahh hilang dahaga. pastu balik ke hotel!

DSC_1612

malam tu kami keluar lagi. muzammil p ajak makan weeee bestnye first time nak makan kat restoren korea! jauh gak perjalanan nak ke tempat tu iaitu Sindang. hujan pulak renyai2 tapi redah aje hehee

DSC_1614 DSC_1618 DSC_1622 DSC_1619 DSC_1626 DSC_1630 DSC_1636 DSC_1635 DSC_1638 DSC_1642 DSC_1651 DSC_1648 DSC_1657 DSC_1661 DSC_1670 DSC_1665 DSC_1674 DSC_1678

kitorang makan Rappoki! iaitu Ramen + toppoki! sedap marvellous!! siap ade live gig lagi dari penyanyi indie korea. uuuhh memang sedap rappoki sampai sekarang terleleh air liur bila terpikir.

DSC_1686 DSC_1684 DSC_1687 DSC_1688 DSC_1692 DSC_1690 DSC_1699 DSC_1695 DSC_1704 DSC_1700 DSC_1707 DSC_1705 DSC_1714 DSC_1709 DSC_1725 DSC_1719

 

dalam restoren ni, rupenye ramai artis pernah datang sini pehhh tak dapat jumpe artis kpop, tangkap gambar dgn sign diorang je pun jadi lah ekk haha

DSC_1729 DSC_1736 DSC_1732 DSC_1737 DSC_1742 DSC_1740

on the way balik, umi terjumpa coat wanita harga 19000 won. elegan karismatik giler coat tu, umi pun rembat satu! tadaaa cube tengok ni.. cantik kan!

DSC_1750 DSC_1746

and thats the end of our 2nd day in Korea. nantikan hari ke 3 pulak! ;D

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s