First day in Seoul! XD

Hello!! Annyeonghaseyo!! As of now, I just got back home last night from Seoul. It was 6hours++ flight from Incheon Airport to KLIA and I seriously had the most amazing time throughout the flight LOL mostly because of their unstoppable fantastic food they serve us! (which I’m going into that later;) ) Ok sekarang kita kembali ke hari 1st mula sampai ke korea dulu iaitu 6 April 2013! Pukul 5 kami bertolak ke MAS Subang. untuk parking kereta kat situ and terus ke KLIA naik bas untuk staff MAS. Sorang RM8. sikit je dalam bas tu, kitorang and aade la 2-3 orang lain.

DSC_0810 DSC_0818 DSC_0820 DSC_0825

sampai2 di KLIA, terus ke check in, merayau gak la cari gate MAS haha first time p oversea la kata kan. pusing2 pastu jumpe gak. dalam pukul 9.30pm, paksham, atuk, nenek pun sampai. tapi sempat spend masa dgn diorang dalam setengah jam je. pukul 10 dah kena boarding. tiket flight pukul 11.30. tapi last2 flight delay 2 jam ke pukul 1.30am. MAS siap bagi dinner free kat burger king utk kitorang, tapi masa tu sume dah penat lunyai ke hulu hilir. sume tak selera da nak makan haha.

DSC_0833 DSC_0834 DSC_0863 DSC_0874 DSC_0882 DSC_0891 DSC_0888 DSC_0908

sampai ke Incheon Airport dalam pukul 7 lebih pagi..waktu kat Seoul lebih sejam awal dari Malaysia. proses imegresen die memang complicated giler. dah la ada time tu aku p tangkap gambar time tgh nak cek passport, pastu kena marah dgn ahjussi korea ni, dah la bodoh BI ahjussi tu hahaha lepas tu, terus keluar kat gate 6A, carik bus 6001, bus kat korea ni punyela fix masa dia, kalau die kata pukul 8 ke, memang tepat2 pukul 8 dia datang, tak cepat, tak lambat, memang tip top! tiket dari Incheon ke hotel kitorang yg terletak di Dongdaemun, berharga 14000 won sorang. dalam sejam lebih masa nak sampai sana.

DSC_0910 DSC_0920 DSC_0917 DSC_0926 DSC_0931 DSC_0932 DSC_0933 DSC_0934

keluar2 dari bus, peh sejuk mak aii. teruja giler first time rasa sejuk macam tu, berasap2 keluar dari mulut hihi sampai je dah boleh cek in, tapi bilik balal n man  x boleh lagi, kena tunggu pukul 2, so diorang tumpang bilik kitorang dulu. wuweee masa tu sume orang excited. first time in korea! dalam pukul 12 tghri camtu, Muzammil n Megat kawan Nas datang, die briefing kitorang camne sume2 kat Seoul ni, camne nak naik train sume tu lah. pastu diorang bawak pegi Itaewon! makan kebab, jalan2, pegi masjid Itaewon utk semayang zohor.

DSC_0984 DSC_0991 DSC_0962 DSC_1000 DSC_1006 DSC_1008 DSC_1009 DSC_1016 DSC_1012 DSC_1018 DSC_1024 DSC_1025 DSC_1029 DSC_1034 DSC_1031 DSC_1040 DSC_1038 DSC_1045 DSC_1044 DSC_1051 DSC_1057 DSC_1054 DSC_1056 DSC_1053 DSC_1060 DSC_1068 DSC_1064 DSC_1073 DSC_1070 DSC_1076 DSC_1081 DSC_1093 DSC_1094 DSC_1107 DSC_1103 DSC_1106 DSC_1105 DSC_1112 DSC_1118 DSC_1122 DSC_1123 DSC_1137 DSC_1144 DSC_1143 DSC_1153DSC_1157

 

lepas tu, sume dah penat, tak rehat lagi sejak turun dari flight. umi uya anis balal man naik hotel. wana aman ikut nas ngan kawan2 die merayau. tapi sekejap je, pastu wana n aman berpecah dari diorang haha rupanya nas cuak bila tengok kitorang dah takde belakang diorang, wana aman pulak ingatkan nas memang nak berpecah hahaha round2 dekat2 hotel je, tengok design bangunan macam UFO tu. tapi tgh renovate lagi rupanya. so wana aman balik la ke hotel.

DSC_1164 DSC_1161 DSC_1162 DSC_1165 DSC_1173 DSC_1170

 

malam tu takde wat ape, just rehat2. makan maggie kot tak silap hehe ok to the 2nd day we go!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s