Day 3- Nami Island!!

dah hari ke 3! kami bangun awal sangat, pukul 8 dah bertolak keluar. naik subway dari Dongdaemun ke Jamsil. jauhhh dalam setengah jam jugak. sampai2 tengok betul2 depan the famous Lotte World! tunggu2 bus..kitorang sampai situ dalam 8.30am,, bus sampai dalam 9.15am. umi pegi ook dulu haha

DSC_1764  DSC_1777 DSC_1772 DSC_1778 DSC_1779 DSC_1789 DSC_1785 DSC_1790 DSC_1791 DSC_1793 DSC_1792 DSC_1796 DSC_1813 DSC_1800 DSC_1802 DSC_1798 IMG_2432DSC_1804DSC_1765

bus pun sampai. straight ke Nami Island. beli tiket roundtrip 23000 won sorang. mahal. patutnya kitorang beli tilet pegi je, balik naik train. tapi dah terlambat sobs sobs.

DSC_1819 DSC_1815

dalam bus semua pakat tido. sejam lebih camtu, sampai la ke Nami Island!

DSC_1822 DSC_1821 DSC_1828 DSC_1823 DSC_1835 DSC_1829 DSC_1837 DSC_1839

wuuu sangat sejuk cuaca masa tu. tengok ada ramai pelancong lain gak, dari Thailand, Indonesia, orang Korea sendiri pun ramai datang. lepas cek imegresen, terus menuju ke ferri! semua orang dalam ferri duduk kat indoor punye port, kitorang pulak terus naik bahagian atas ferri macam boss! lagi la kat situ, dengan anginnya yang kuat, sojuk ea lagi. laut dia memang cantik subhanallah. sekejap je dalam ferri tu dalam 15 minit, pastu sampai ke Nami Island!

DSC_0001 DSC_0005 DSC_0002 DSC_0006 DSC_0008 DSC_0014 DSC_0015 DSC_0018

wahhhh tak terkata cantiknya..abis tak tentu arah kitorang nak p sana sini sebab sume tempat kat pulau ni semua cantik gilerrrrrr. ada gak bendera Malaysia kat sini ,maybe sebab dah ramai sangat orang Malaysia datang wahaha

DSC_0017 DSC_0019 DSC_0022 DSC_0025 DSC_0028 DSC_0033 DSC_0030 DSC_0036 DSC_0038 DSC_0041 DSC_0039 DSC_0043 DSC_0054 DSC_0050 DSC_0047 DSC_0045 DSC_0052 DSC_0055 DSC_0056 DSC_0058 DSC_0068 DSC_0061 DSC_0064 DSC_0060

umi pulak hari ni pakai coat yg baru beli semalam. ingat kan konon2 kat pulau ni cuaca mesti panas, rupanya lagi sejuk berganda2 ada haha terpaksa umi tukar ke baju sejuk tebalnya balik hihihi nasib baik ada bawak.

DSC_0070 DSC_0078 DSC_0073 DSC_0080 DSC_0086 DSC_0094 DSC_0091 DSC_0102 DSC_0107  DSC_0108 DSC_0114 DSC_0112DSC_0115   DSC_0133DSC_0123DSC_0121

kemudian, kami teruskan perjalanan, sekali umi uya aman anis jalan laju sangat, wana balal man nas terpisah ke belakang,

DSC_0138 DSC_0153 DSC_0142 DSC_0154 DSC_0165 DSC_0159 DSC_0161 DSC_0157

pastu punye la wana terus go straight go straight teruskan perjalanan ke hadapan sebab ingat nak cari diorang, rupanya diorang dah singgah ke satu port ni untuk makan nasi haha. port yg sangat speechless tak boleh digambarkan. masa ni semua dah sojuk giler!!

DSC_0166 DSC_0176 DSC_0167 DSC_0181 DSC_0182 DSC_0189 DSC_0188 DSC_0190 DSC_0192 DSC_0195 DSC_0193 DSC_0200

pastu uya n umi lepas abis makan, bergegas sambil menggigil ke coffee house. kitorang pun menyusul kendian. haaa order coffee 6 cups. peh barulah lega duduk dalam coffee house tu. ada heater, sambil menyirup kopi panas. duduk dalam tu sampai pukul satu lebih. pastu teruskan perjalanan, jalan2 kat sekitar tu.

DSC_0196 DSC_0209 DSC_0207 DSC_0210 DSC_0212 DSC_0217 DSC_0216 DSC_0221 DSC_0222 DSC_0230 DSC_0226 DSC_0233

pegi kat souvenir shop.beli fridge magnet khas dari nami island.

DSC_0237 DSC_0240 DSC_0238 DSC_0244 DSC_0271 DSC_0259 DSC_0270 DSC_0255 DSC_0272 DSC_0274  DSC_0275 DSC_0276 DSC_0277 DSC_0279DSC_0273

sampai ke hujung pulau nami tu kitorang redah. kat situ lagi la sejuknye.angin ribut sume join sekali.

DSC_0280 DSC_0282 DSC_0281 DSC_0283 DSC_0287 DSC_0285 DSC_0286 DSC_0284 DSC_0288 DSC_0290 DSC_0289 DSC_0291 DSC_0292 DSC_0294 DSC_0293 DSC_0295 DSC_0296  DSC_0306 DSC_0307 DSC_0310 DSC_0311 DSC_0312 DSC_0314 DSC_0313 DSC_0315 DSC_0316 DSC_0318 DSC_0317 DSC_0319 DSC_0338 DSC_0327 DSC_0332 DSC_0322 DSC_0342 DSC_0349 DSC_0347 DSC_0350 DSC_0362 DSC_0355 DSC_0360 DSC_0351 DSC_0365 DSC_0386 DSC_0377 DSC_0303DSC_0390 DSC_0397 DSC_0395 DSC_0396 DSC_0394 DSC_0403 DSC_0413 DSC_0409 DSC_0415 DSC_0437 DSC_0423 DSC_0433 DSC_0417 DSC_0442 DSC_0460 DSC_0469  DSC_0467 DSC_0454 DSC_0453  DSC_0472 DSC_0476 DSC_0468 DSC_0479 DSC_0480DSC_0474DSC_0463

pastu misi mencari surau.

DSC_0485 DSC_0486 DSC_0490 DSC_0488

jumpa gak surau kat dalam bangunan sama dgn coffee house ni. sume pegi semayang, wana and anis plak duk pekena Tiramisu hihihii sedap memang patut harga pun 4000won 1 slice.

DSC_0491 DSC_0501 DSC_0507 DSC_0504 DSC_0509 DSC_0510 DSC_0514 DSC_0512 DSC_0516 DSC_0526 DSC_0522 DSC_0523 DSC_0519 DSC_0527 DSC_0530 DSC_0528 DSC_0541 DSC_0531 DSC_0543 DSC_0542 DSC_0546 DSC_0545 DSC_0550 DSC_0547 DSC_0558 DSC_0553

lepas tu settle semayang sume, hari dah semakin hujan. makin lama makin menjadi hujan renyai nye.

DSC_0560 DSC_0567 DSC_0564 DSC_0568

sempat lagi jalan2, terjumpa rumah tradisional korea. kite posing dulu…

DSC_0581 DSC_0576 DSC_0572DSC_0583

lepas tu dah nak pukul 2ptg, bus kitorang sampai dalam pukul 3.30. pukul 3 dah kena naik ferri. perjalanan nak ke ferri tu fuhhh! hujan + salji + angin kuat giler!

arghh habis basah lencun. wana pulak first thing came in my mind! camera dslr ku! cepat2 cover camera dalam baju sejuk wana.

sampai dalam ferri..sume dah basah hehe.

IMG_2655 IMG_2654 IMG_2657 IMG_2659

puas betul jalan2 kat nami island dari pukul 10 pagi sampai 2 petang. tempat tercantik penah kitorang pegi ❤

sampai kat jeti awal jugak. bas kitorang dah tunggu. tapi pukul 4 baru die bertolak pegi. kami pun duk melepak dalam bus tu .bestt sebab ada heater muaahh lebiuuu heater!

DSC_1751 DSC_1752

bus pun bertolak terus ke Jamsil station di Seoul. sampai kat Jamsil, masuk dalam Lotter world punye shopping complex dulu. sempat anis shopping 1 baju hahaha baju dress pepelum tu. 15000 won je kot. style korea punye cun sangat! then lepas dah kencing berak semua, terus naik train ke Dongdaemun History and Culture Park, iaitu tempat hotel kitorang terletak.

IMG_2665 IMG_2664 IMG_2667

itu je untuk hari ke 3 ni. One of the best day of our life! tak kan dilupakan sampai bila2 <333

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s